10.02.2020

Начальник Управління Дарницької РДА та керівник приватної фірми постануть перед судом за розкрадання коштів, виділених на ремонт столичної школи

            

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУ ГУНП в м. Києві завершено досудове розслідування за фактом заволодіння державними коштами у сумі понад 400 тис. гривень начальником Управління капітального будівництва Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації та заступником директора приватної фірми.
 
Встановлено, що між Управлінням капітального будівництва Дарницької РДА та підрядною організацією був укладений договір про виконання капітального ремонту приміщення школи у Дарницькому районі м. Києва на загальну суму 2, 9 млн гривень.
 
У подальшому начальником Управління РДА та заступником директора приватної фірми, що здійснював технічний нагляд, підписано акти виконаних робіт.
 
Однак, проведеними у ході досудового розслідування судовими експертизами встановлено та підтверджено фактичне невиконання підрядником робіт на суму понад 400 тис. гривень, а саме не проведено заміну сантехніки, дверей тощо.
 
У зв’язку з викладеним, начальнику Управління Дарницької РДА та заступнику директора товариства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.
 
Крім того, в рамках кримінального провадження накладено арешт на грошові кошти у сумі понад 1, 5 млн гривень, вилучені у фігурантів провадження під час обшуків.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Дарницького районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Досудове розслідування здійснювалось за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР НП України.
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3749