11.02.2020

За апеляційною скаргою прокуратури Києва суд визнав недійсним договір оренди земельної ділянки вартістю майже 22 млн гривень

             

За апеляційною скаргою прокуратури міста Києва постановою Північного апеляційного господарського суду задоволено позов прокуратури в інтересах місцевої громади та визнано недійсним договір оренди земельної ділянки на вул. Петра Вершигори у Дніпровському районі столиці вартістю майже 22 млн гривень.
 
Рішенням Київради від 06.12.2018 без проведення земельних торгів передано підприємству в оренду на 15 років земельну ділянку площею майже півгектара для розміщення на ній нежитлових будівель. Проте, як встановлено прокуратурою, вказана земельна ділянка у 55 разів перевищує площу споруд, які на ній розташовані, що суперечить чинному земельному законодавству.
 
Внаслідок вказаних правопорушень бюджет міста недоотримав значну суму коштів, які територіальна громада Києва могла б отримати від продажу права оренди земельної ділянки на аукціоні.
 
За результатами розгляду апеляційної скарги суд погодився з правовою позицією прокурора та скасував незаконне рішення Київради, а договір оренди землі визнав недійсним.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2713