12.02.2020

Викрито телефонних шахраїв, які перебуваючи в СІЗО, ошукали жінку на 69 тис. гривень

             

Відділом нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури міста Києва у співпраці із оперативним відділом державної установи "Київський слідчий ізолятор" викрито двох ув'язнених, які шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами потерпілої.
 
Встановлено, що 11 лютого 2020 року невідомі особи зателефонували 62-річній жінці та повідомили, що її син нібито потрапив у біду, для вирішення якої необхідно 5 тис. доларів США. Надалі за вказівками вказаних осіб жінка перевела на указаний ними банківський рахунок 53 тис. гривень, а також поповнила рахунки 10 номерів мобільних телефонів, зазначених зловмисниками.
 
Лише після переказу грошових коштів потерпіла зателефонувала сину та з’ясувала, що з ним все гаразд.
 
Загальна сума, якою заволоділи шахраї, склала 69 тис. гривень.
 
За результатами вжитих правоохоронцями заходів вдалося встановити осіб, які організували злочин. Ними виявилися двоє ув’язнених Київського СІЗО. Один з них перебуває під вартою за підозрою у розбої та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, інший - за підозрою у вчиненні грабежу.
 
У ході обшуків, проведених спільно з слідчо-оперативною групою Солом’янського УП ГУНП в м. Києві, у камері, де утримуються вказані особи,  виявлено та вилучено засоби мобільного зв'язку, що використовувались під час скоєння вказаного злочину.
 
Наразі двом ув’язненим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України. Встановлюються інші учасники злочину.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4215