17.02.2020

Затримано «валютного» грабіжника, який відібрав у киянина $30 тисяч

                    

Шевченківським районним судом міста Києва задоволено клопотання Київської місцевої прокуратури № 10 про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою одному з підозрюваних у грабіжницькому заволодінні грошовими коштами потерпілого у сумі 30 тис. доларів США.
 
Так, підозрюваний 12.02.20, діючи у групі осіб, розмістив на сайті minfin.com.ua оголошення про купівлю іноземної валюти за вигідним курсом. Цього ж дня за вказаним оголошенням звернувся потерпілий та домовився про зустріч з метою продажу 30 тис. доларів США.
 
Коли потерпілий прибув на місце зустрічі, яка відбулася на вулиці Саксаганського, підозрюваний запропонував йому сісти на заднє сидіння автомобіля. Одразу після цього чоловік заблокував двері автомобіля таким чином, щоб їх неможливо було відчинити з середини, нібито для обміну грошових коштів. Дочекавшись, коли потерпілий дістав грошові кошти для обміну, підозрюваний вихопив із рук потерпілого 30 тис. доларів США, вискочив з автомобіля та побіг у напрямку вул. Л. Толстого.
 
Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 10 вжитими слідчими та оперативно-розшуковими заходами встановлено та затримано особу правопорушника. Його дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 186 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2833