20.02.2020

Директора держпідприємства затримано на хабарі у понад 500 тис. гривень (ФОТО)

    

У четвер, 20 лютого 2020 року, за процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження ГУ ВБ СБУ  затримано директора одного з державних підприємств на одержанні неправомірної вигоди у сумі понад півмільйона гривень. 
 
Згідно з матеріалами слідства, у грудні 2019 року директор держпідприємства висунув вимогу підприємцю у необхідності передачі особисто йому щомісячної плати у сумі 205 тис. гривень за пролонгацію договору щодо надання послуг з охорони майна та прибирання.
 
У подальшому під час зустрічі з підприємцем посадовець висунув вимогу щодо надання йому 553 тисяч гривень за період з грудня 2019 року по лютий 2020 року.
 
Під контролем правоохоронців підприємець передав посадовцю обумовлену суму двома частинами. Під час передачі другого траншу у сумі 500 тисяч гривень директора держпідприємства затримали на території міста Києва.
 
Наразі затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3085