21.02.2020

Головний лікар Міністерства молоді та спорту України постане перед судом за закупівлю сумнівних препаратів

    

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі слідчими управління поліції в метрополітені ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ КЗЕ СБ України завершено досудове розслідування відносно державного тренера – головного лікаря національних збірних команд України Міністерства молоді та спорту України за фактом пособництва у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.
 
Згідно з матеріалами слідства, службові особи Державної установи «Укрспортзабезпечення», діючи у змові з державним тренером – головним лікарем національних збірних команд України Міністерства молоді та спорту України та в інтересах окремих суб'єктів господарювання, безпідставно та незаконно здійснили закупівлю препаратів, які не зареєстровані в Державному реєстрі лікарських засобів України та не є лікарськими засобами чи виробами медичного призначення.
 
При цьому, реальної потреби у здійсненні закупівлі зазначених препаратів не було, що підтверджується показами понад 30 спортсменів, серед яких чемпіони України у відповідних видах спорту, призери чемпіонатів Європи, всесвітніх змагань та учасники Олімпійських ігор.
 
Зазначеними діями службових осіб інтересам держави в особі Міністерства молоді та спорту України завдано збитки на суму понад 6,7 млн гривень.
 
Обвинувальний акт відносно головного лікаря за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті.
 
З іншими підозрюваними виконуються вимоги ст. 290 КПК України (відкриття матеріалів досудового розслідування).
 
Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3094