21.02.2020

Київська прокуратура повідомила про підозру трьом одеситам, які вимагали грошові кошти та погрожували вбивством

                 

Київською місцевою прокуратурою № 5 повідомлено про підозру трьом зловмисникам за вимагання з погрозою вбивства та нанесення тілесних ушкоджень потерпілому.
 
Злочин стався 14 лютого 2020 року близько 7 години ранку на проспекті Степана Бандери у Києві. Зловмисники силоміць посадили до автомобіля 35-річного потерпілого, вивезли в лісопосадку та застосовуючи насильство змусили останнього перерахувати на банківський рахунок 25 тисяч гривень. Під страхом за своє життя потерпілий виконав вимогу злочинців, після чого зловмисники залишили чоловіка в лісі, а самі втекли.
 
Завдяки злагодженим діям правоохоронців зловмисників вдалося встановити та затримати. Ними виявилися уродженці Одеської області 1988, 1986, 1984 років народження.
 
Затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, тобто вимога передачі чужого майна з погрозою вбивства та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень відносно потерпілого, вчиненого за попередньою змовою групою осіб).
 
Крім того, судом відносно 2 чоловіків обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, щодо третього - домашній арешт, який прокуратура наразі оскаржує. Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3000