26.02.2020

За втручання київської прокуратури попереджено незаконне витрачання близько 1 млн гривень бюджетних коштів

                          

Київською місцевою прокуратурою № 4 за результатами моніторингу електронної системи державних закупівель «Prozorro» установлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» під час проведення Управлінням освіти Дніпровської РДА закупівлі обладнання для забезпечення харчування у закладах освіти.
 
Так, в порушення вимог законодавства, під час проведення тендеру Управлінням освіти були розглянуті пропозиції  лише одного учасника, який і став  переможцем, у той час як із пропозиціями другого учасника замовник навіть не ознайомився. При цьому, цінова пропозиція переможця за одиницю товару перевищувала ринкову майже в півтора рази.
 
У зв’язку з цим, місцева прокуратура скерувала запит до ДП «Prozorro», яке підтвердило, що документи другого учасника неможливо було відкрити за допомогою жодної програми, у зв’язку з чим замовник не міг їх розглянути.
 
Одночасно за ініціативи прокуратури Північний офіс Держаудитслужби провів моніторинг вказаної процедури закупівлі, виявив низку порушень, в тому числі невідповідність тендерної пропозиції переможця вимогам тендерної документації замовника, зобов’язав Управління освіти усунити виявлені порушення.
 
За результатами своєчасного реагування місцевої прокуратури Управлінням освіти прийнято рішення про розірвання укладеного договору, чим попереджено незаконне вибуття коштів місцевого бюджету на суму 960 тис. грн.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3194