27.02.2020

Повідомлено про підозру лікарю-анестезіологу, недбалість якого призвела до смерті породіллі

    

Київською місцевою прокуратурою № 2 повідомлено про підозру лікарю-анестезіологу, недбалість якого та злісне нехтування посадовими інструкціями стало причиною смерті пацієнтки.
 
Згідно з матеріалами слідства, 10 червня 2018 року до операційної зали одного із столичних пологових будинків для проведення операції кесарева розтину поступила 36-річна жінка. Анестезіологічне забезпечення (знеболювання) даної операції здійснювалося лікарем-анестезіологом, який того дня перебував на чергуванні. При цьому підозрюваним всупереч положень посадової інструкції було допущено критичний дефект, внаслідок чого по закінченню операції породілля померла.
 
За висновками експертизи між смертю жінки та наявним дефектом у наданні лікарем-анестезіологом медичної допомоги існує прямий причинно-наслідковий зв'язок.
 
Враховуючи викладене, лікарю-анестезіологу повідомлено про підозру у неналежному виконанні медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, тобто у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 140 КК України.
 
           
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3118