02.03.2020

У Києві затримали іноземця, який перевозив 31 кг кокаїну (ФОТО)

             

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ викрито контрабандний канал постачання наркотичного засобу кокаїн з країн Латинської Америки в Україну, який здійснювався за допомогою морських вантажних перевезень.
 
Так, у лютому 2020 року до морського порту «Південний» на території Одеської області прибув вантажний корабель з контейнерами з Латинської Америки.
 
У ході поглибленого митного огляду контейнеру з автомобілями виявили та вилучили 31 брикет з порошкоподібною речовиною загальною масою близько 31 кг. За результатом експрес-тесту встановлено, що в середині брикетів містився кокаїн.
 
Надалі співробітниками СБУ спільно з працівниками Київської місцевої прокуратури № 6 встановлено особу, який після отримання «товару» мав на меті перемістити його до однієї з країн Європейського Союзу.
 
За результатами проведення спільних заходів на території міста Києва в порядку ст. 208 КПК України затримано іноземця, в автомобілі якого у спеціально виготовленому сховищі виявлено зазначені брикети з наркотичною речовиною.
 
Орієнтовна вартість вилучено кокаїну на «чорному» ринку становить понад 100 млн гривень.
 
Наразі іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 307 КК України, а саме незаконне придбання та пересилання наркотичних засобів з метою збуту.
 
До Печерського районного суду міста Києва внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове слідство триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2733