03.03.2020

Завершено розслідування щодо 19-річного молодика, який зґвалтував 11-річну дівчинку та вимагав у неї гроші

                 

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з Подільським УП ГУНП в м. Києві завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 19-річного молодика, який підозрюється у зґвалтуванні та розбещенні малолітньої дівчинки, а також вимаганні в неї грошових коштів.
 
Встановлено, що підозрюваний після знайомства з 11-річною школяркою почав надсилати їй на телефон повідомлення сексуального характеру, поступово розбещуючи її. Також зловмисник вимагав, щоб дівчинка надсилала йому власні фотографії в оголеному вигляді. У подальшому зловмисник, користуючись тим, що через свій юний вік школярка не здатна чинити опір та не в повній мірі усвідомлює мету його злочинних посягань, примусив її до участі у виготовленні відеопродукції порнографічного характеру, після чого ще й зґвалтував.
 
Вчинивши злочин, підозрюваний почав вимагати у дівчинки гроші, погрожуючи у разі відмови викласти в Інтернеті її фотографії в оголеному вигляді.
 
За результатами досудового розслідування зловмисника вдалося встановити та затримати.
 
Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 156, ч. 4 ст. 152, ч. ч. 4, 5 ст. 301, ч. ч. 1, 2 ст. 189 Кримінального кодексу України. 
 
На теперішній час підозрюваний перебуває під вартою. 
 
Відповідно до вимог ст. 290 КПК України матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.
 
За вчинене молодику загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2765