04.03.2020

Наркоторговців, які наладили наркобізнес з мільйонними оборотами, взято під варту (ФОТО)

                    

За клопотанням прокуратури міста Києва сімом учасникам міжрегіонального наркоугруповання, які причетні до незаконного перевезення, виготовлення та збуту наркотичних та психотропних речовин у особливо великих розмірах, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави на загальну суму 6 млн 439 тисяч гривень.
 
Як повідомлялося раніше, спецоперація із припинення діяльності злочинної групи розпочалася 29 лютого 2020 року на території кількох регіонів України. У ході її проведення перекрито канали постачання наркотиків до столиці, ліквідовано потужну нарколабораторію із виготовлення синтетичних наркотиків (солі) та амфетаміну, припинено діяльність двох інтернет-магазинів, через які здійснювався збут наркотиків.
 
Загальна вага вилучених у підозрюваних наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів становить понад 2 тонни. Вартість вилученого, за попередніми підрахунками, складає 110 млн гривень.
 
Затриманим особам повідомлено про підозру за ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою) та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі від 750 тисяч гривень до понад 1 мільйона гривень кожному.
 
Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі та процесуальні дії тривають.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2580