05.03.2020

Прокуратура наполягає на примусовому лікуванні підозрюваного у серії нападів, вчинених на території Дніпровського району Києва

              

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 4 завершено досудове розслідування відносно чоловіка, який восени 2019 року скоїв серію нападів на мешканців Лівого берега столиці.
 
 
Як встановлено слідством, з вересня по жовтень 2019 року жертвами нападів стали четверо чоловіків.
 
Зловмисник нападав на потерпілих з ножем та наносив удари по різним частинам тіла. Одна людина від отриманих травм загинула, ще троє були важко поранені.
 
Зловмисником виявився раніше судимий за вбивства місцевий мешканець, 1975 року народження. У червні 2019 року його виписали із психоневрологічного диспансеру, де він проходив лікування.
 
Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 15 п. 13 ч. 2 ст. 115 та п. 13 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, тобто умисне вбивство та замахи на умисне вбивство, вчинені особою, яка раніше скоювала вбивство.
 
Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта, у період вчинення кримінальних правопорушень нападник виявляв ознаки хронічного психотичного захворювання у формі шизофренії. Враховуючи це, матеріали відносно чоловіка скеровано до суду з клопотанням про застосування відносно нього примусових заходів медичного характеру в умовах, що виключають його небезпечну поведінку.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3165