06.03.2020

Столичні правоохоронці затримали учасників міжрегіонального наркоугруповання з «товаром» на 1, 2 млн гривень

                  

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7, в рамках кримінального провадження розпочатого СВ УП в метрополітені ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження слідчих та оперативних підрозділів ГУНП у м. Києві затримано членів наркоугруповання, яке діяло на території кількох регіонів України.
 
Так, члени зазначеної злочинної групи налагодили міжрегіональний канал постачання наркотичного засобу - «метадон» з Запорізької області до міста Києва, де збували його роздрібно шляхом здійснення так званих «закладок». У рамках документування їх злочинної діяльності правоохоронцями проведено 7 «безконтактних» закупок наркотичних речовин та здійснено міжрегіональне контрольоване постачання «метадону».
 
Під час проведення 5 санкціонованих обшуків у помешканнях та автомобілях причетних осіб, а також у місцях схрону наркотиків, вилучено близько 4 кг марихуани та 100 г метадону, що є особливо великим розміром. Крім того, вилучено пістолет з 31 набоєм до нього, мобільні телефони, гаджети, банківські картки, «чорнові» записи про кількість збутих наркотиків та інформацію про рух коштів на банківських рахунках учасників наркобізнесу.
 
Роздрібна вартість вилучених наркотиків, за цінами «чорного ринку», складає понад 1 мільйон 200 тисяч гривень.
 
Наразі трьом затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені групою осіб). Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Санкція статті передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2904