14.03.2020

Прокуратура оскаржуватиме запобіжні заходи учасникам хуліганських дій у КВЦ «Парковий»

    

Прокуратура міста Києва внесе апеляційні скарги на рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжних заходів учасникам хуліганських дій в КВЦ «Парковий», які, у тому числі, напали на радника секретаря РНБО.
 
Так, 13 березня 2020 року, прокуратура звернулась до суду з клопотанням про обрання трьом особам, підозрюваним у вказаних діях, запобіжних заходів у вигляді цілодобових домашніх арештів.
 
За результатами судових засідань, клопотання щодо одного з підозрюваних задоволено. Щодо ще двох осіб – суд обрав більш м’який запобіжні заходи, а саме особисте зобов’язання. Останні два рішення прокуратура оскаржуватиме в апеляційному порядку.
 
«Органи прокуратури принципово реагуватимуть на порушення громадського порядку, особливо коли йдеться про застосування насильства  відносно людей», наголосив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев.
 
«Категорично виступаю проти переваги права сили над силою права. На сьогодні є безліч способів висловити позицію незгоди, не порушуючи закон і без застосування насильства. Тим, хто нехтує цими загальноприйнятими правилами, буде дано принципову оцінку і винні особи нестимуть відповідальність згідно чинного законодавства», сказав прокурор.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2797