18.03.2020

Столичні правоохоронці затримали групу осіб, які під приводом продажу антикваріату ошукали священнослужителя

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 оперативними працівниками спільно зі слідчими Шевченківського УП ГУНП у м. Києві затримано групу осіб, які шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами потерпілого у сумі 500 тис. гривень та намагалися ошукати його на ще один мільйон гривень.  
 
Так, до правоохоронних органів звернувся священнослужитель, який повідомив, що у лютому 2020 року придбав у раніше незнайомих йому чоловіків 150 золотих монет на суму 500 тис. гривень. Проте, експертиза встановила, що придбані ним монети не є золотими, а виготовлені з міді та цинку.
 
За кілька днів один із зловмисників знову зателефонував потерпілому з пропозицією придбати ще 800 монет за 1 млн гривень.
 
За результатами досудового розслідування, розпочатого за фактом шахрайства, правоохоронцям вдалося встановити особи зловмисників.
 
17 березня 2020 року у ході контролю за вчиненням злочину чотирьох осіб затримали «на гарячому» у порядку ст. 208 КПК під час здійснення чергової оборудки.
 
Під час обшуку у затриманих вилучили монети з металу білого та жовтого кольору, інші антикварні вироби, 2 тисячі імітаційних купюр української гривні номіналом 500 гривень, помічені спеціальним розчином, а також інші речові докази.
 
Наразі затриманим особам повідомлено про підозру за ч. ч. 3, 4 ст. 190 КК України та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Слідчі та процесуальні дії тривають.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3233