19.03.2020

Прокуратура міста Києва завершила розслідування щодо незаконного заволодіння коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму 400 тис. гривень

     

Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування відносно зловмисника, який шахрайським шляхом заволодів 400 тис. гривень з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що  підлягали виплаті вкладникам банків.
 
Як установлено у ході слідства, підозрюваний, дізнавшись про те, що АТ «ПУМБ» здійснює виплати гарантованих сум вкладів вкладникам збанкрутілих банків, підробив довіреність на своє ім’я від клієнтки, яка померла ще у 2016 році. Надалі, ввівши в оману працівників банку, зловмисник отримав на підставі підробленої довіреності виплати у розмірі 400 тис. гривень.
 
Отримані кошти шахрай розмістив на власний депозитний рахунок та після їх фактичної видачі був викритий правоохоронцями.
 
Дії шахрая кваліфіковано ч. 3 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах).
 
На даний час у кримінальному провадженні триває ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, після чого обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Грошові кошти, які стали предметом шахрайства, заарештовані та будуть повернені у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва 

кількість переглядів: 2754