23.03.2020

У Києві перекрили канал поставки фальсифікованих лікарських засобів на суму 3 млн грн (ФОТО)

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві за оперативного супроводу співробітників ГУБКОЗ СБУ викрито протиправну діяльність групи осіб, які контрабандним шляхом з Російської Федерації, Індії та Туреччини завозили на територію України незареєстровані та неякісні лікарських засоби серцево-судинної, гормональної та онкологічної групи.
 
Вказані препарати ввозились на територію України з приховуванням від митного контролю, з уникненням від контролю якості, без додержання температурного режиму транспортування, що в свою чергу могло потягнути негативні наслідки для здоров’я громадян України.
 
В результаті проведених санкціонованих обшуків за місцями зберігання контрафактної продукції та проживання фігурантів, вилучено понад 50 найменувань лікарських засобів на загальну суму понад 3 млн грн., комп’ютерну техніку адміністратора сайту та інші речові докази.
 
На теперішній час проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2967