23.03.2020

Прокуратура Києва спільно з ДФС викрила осіб, які через фіктивні підприємства легалізували понад 7 млн гривень

   

Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві викрито двох осіб у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.
 
Для виведення коштів у «тінь» двоє мешканців столиці за грошову винагороду внесли недостовірні відомості до документів для проведення державної реєстрації шести юридичних осіб їх засновниками та керівниками.
 
У подальшому з метою здійснення фіктивних фінансових операцій ці ж особи підробили документи для отримання електронних ключів до банківських рахунків вказаних підприємств та здійснення переказу коштів.
 
Такі дії надали можливість здійснювати фінансові операції, приховуючи походження коштів. Загальна сума можливої легалізації (відмивання) доходів складає понад 7 мільйонів гривень.
 
За результатами розслідування обвинувальні акти стосовно вказаних осіб направлено до суду за ч. 1 ст. 200, ч. 1 ст. 205-1 та ч. 1 ст. 209 КК України.
 
Санкція ст. 209 КК України передбачає від 3 до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади або займатися певною діяльністю до 2 років та з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва 

кількість переглядів: 2968