25.03.2020

Службовцю КП «Київжитлоспецексплуатація» повідомлено про підозру у розтраті коштів, виділених на ремонт житлових будинків

    

За результатами спільної співпраці Київської міської прокуратури № 1, Голосіївського УП ГУНП в м. Києві та ГУ СБУ у м. Києві та Київській області повідомлено про підозру службовій особі КП «Київжитлоспецексплуатація» у пособництві в розтраті бюджетних коштів, виділених для проведення капітального ремонту житлових будинків у Голосіївському районі столиці.
 
Згідно з матеріалами кримінального провадження,  упродовж 2018 року провідний інженер відділу технічного нагляду комунального підприємства, діючи в інтересах службових осіб підрядної організації та достеменно усвідомлюючи про неповне та неякісне виконання вказаним товариством будівельних робіт, підписав акти приймання виконаних робіт.
 
Розмір матеріальної шкоди громаді міста Києва складає понад 170 тис. гривень, що документально підтверджується висновками експертиз.
 
За результатами розслідування службовцю комунального підприємства повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. ч. 2, 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (пособництво у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, які спричинили тяжкі наслідки).
 
Крім того, повідомлено про підозру службовій особі підрядної організації за ч. ч. 2, 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним особам запобіжного заходу та застосування заходів забезпечення у кримінальному провадженні задля відшкодування завданих збитків державі.
 
Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва 

кількість переглядів: 2982