27.03.2020

Двом адвокатам та нотаріусу повідомлено про підозру у незаконному заволодінні приміщенням на вулиці Банковій

          

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з ГУ БКОЗ СБ України викрито двох адвокатів та приватного нотаріуса, які шахрайським шляхом заволоділи державним приміщенням на вул. Банковій в м. Києві вартістю 5 млн гривень та намагалися його продати.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що шахраї, використовуючи анкетні дані літньої жінки, яка померла ще в 2002 році, здійснили незаконну перереєстрацію права власності на об’єкт нерухомості, що перебуває на балансі Державного управління справами та є державною власністю.
 
Слід зазначити, що з 2003 року приміщення орендувала громадська організація. Зловмисники, заволодівши ним, намагалися продати його вказаним орендарям за 130 тисяч доларів США.
 
У жовтні минулого року при спробі укласти договір купівлі-продажу цього майна правоохоронці затримали одного з учасників оборудки.
Затриманим виявився адвокат, колишній народний депутат України 4 та 5 скликань, йому повідомили про підозру.
 
У ході подальших слідчих дій правоохоронці встановили причетність до шахрайської схеми ще одного адвоката, а також приватного нотаріуса. Як з’ясувалося, один з них з метою конспірації використовував підроблений паспорт громадянина України на чуже ім’я.
 
За результатами розслідування, у п’ятницю, 27 березня 2020 року, адвокату та нотаріусу повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України.
 
Загалом у провадженні повідомлено про підозру трьом особам.
 
Слідчі дії тривають, вживаються заходи щодо встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2939