30.03.2020

Підозрювані у жорстокому вбивстві на Лабораторному провулку у Києві постали перед судом

                 

Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно осіб, які підозрюються у жорстокому нападі на двох людей та вбивстві одного з них з корисливих мотивів.
 
Злочин стався в грудні 2019 року у будинку на Лабораторному провулку в Києві.
 
Двоє раніше засуджених чоловіків,  один з яких 8 разів притягувався до кримінальної відповідальності, вирішили пограбувати знайомого та його співмешканку. Зайшовши до їхнього помешкання, зловмисники почали силою вимагати видати їм цінні речі.
 
Внаслідок застосування фізичного насильства 48-річний чоловік помер на місці, а його 52-річна співмешканка зазнала численних травм, у тому числі травматичний відрив фаланги пальця. Під час нападу розбійники знівечили потерпілій руку, оскільки не могли зняти з пальця каблучку.
 
Викрадені речі (смартфони, гроші та золоті прикраси) нападники розподілили між собою та частину одразу збули за безцінь третім особам.
 
Дії обох обвинувачених кваліфіковані за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, тобто умисне протиправне відкрите заволодіння чужим майном із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, а одному з них додатково інкриміновано п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України – вбивство з корисливих мотивів.
 
Санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Зловмисники наразі перебувають під вартою.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2681