27.03.2020

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова закликала прокурорів до мобілізації в боротьбі зі злочинністю (ФОТО)

          

У четвер, 26 березня 2020 року, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела селекторну нараду з керівниками регіональних прокуратур. Участь у ній взяли також заступники Генерального прокурора та керівники структурних підрозділів Офісу.
 
Ірина Венедіктова акцентувала увагу підлеглих на активізації боротьби з корупційними правопорушеннями.
 
 
 
«Впіймати хабарника за руку – недостатньо. Корупціонери мають нести реальне покарання, відповідне тяжкості своїх злочинів. Нам потрібно відстоювати адекватні розміри застав - ціна волі не може буди мізерною порівняно з сумою неправомірної вигоди. Кількість засуджених до ув’язнення за злочини в сфері економіки з ознаками корупції надзвичайно низька, а повернення коштів державі – недостатнє. Ми маємо нарешті виявити і викорінити причини м'якої судової репресії щодо осіб, обвинувачених в економічних, службових злочинах, особливо, де збитки не відшкодовано. Очевидно прокурори не завжди послідовно відстоюють свою позицію в частині міри покарання», - наголосила Ірина Венедіктова.
 
 
Під час наради слово для виступу було надано керівникам регіональних прокуратур. 
 
Так, виконувач обов’язків прокурора міста Києва Євген Стояновський проінформував про результати роботи столичної прокуратури за 3 місяці поточного року, зокрема, з питань координації органами прокуратури діяльності правоохоронних органів міста Києва, протидії корупції та організованій злочинності, представництва інтересів держави в суді та захисту прав дітей.
 
Генеральний прокурор також вкотре закликала прокурорів до повної мобілізації правоохоронної системи у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції.
 
«Вірус, як і злочинність – непростий ворог, однак ми маємо бути напоготові, щоб зупинити поширення та не дати ділкам зловживати цією складною ситуацією», - додала Генеральний прокурор.
 
Також учасники наради обговорили стан захисту прав дітей. Ірина Венедіктова орієнтувала органи прокуратури на посилення ювенального напрямку діяльності.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 2769