31.03.2020

Посадовців управління освіти Оболонської РДА та підрядної фірми судитимуть за розкрадання майже півмільйона гривень, виділених на ремонт дитячого садка

Київською місцевою прокуратурою № 5 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно службових осіб управління освіти та директора приватного підприємства, викритих у розкраданні державних коштів у особливо великих розмірах.

Встановлено, що у 2016 році посадові особи управління освіти Оболонської РДА уклали з приватним підприємством договір про коригування проектно-кошторисної документації на реконструкцію дошкільного навчального закладу в Оболонському районі міста Києва.

У подальшому чиновники управління освіти, знаючи наперед, що вартість робочого проекту значно завищена і він не в повній мірі відповідає вимогам нормативно-правових актів, перерахували на рахунки приватного підприємства 480 000 гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків державі на вказану суму.

За результатами досудового розслідування начальнику управління освіти Оболонської РДА повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч.2 ст. 366 КК України; начальнику відділу управління освіти Оболонської РДА — за ч. 2 ст. 367 КК України; директору приватної фірми за ч. 4 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2701