01.04.2020

Столичні правоохоронці перекрили канал збуту вогнепальної зброї та засобів ураження із зони ООС

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва працівниками ГВБКОЗ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області спільно з СУ ГУ НП у м. Києві проведено спецоперацію з ліквідації каналу збуту вогнепальної зброї та засобів ураження із зони АТО/ООС на території столичного регіону.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці провели дві оперативні закупки. Під час першої закупки правоохоронцями придбано пістолет «Макарова», глушник до пістолету, магазин, споряджений набоями, та набої калібру 9мм.

Під час другої оперативної закупівлі правоохоронці придбали 2 постріли осколкові гранатометні ВОГ-25, 2 постріли осколкові гранатометні ВОГ-25 П, підствольний гранатомет ГП-25, автомат «Калашникова АК-47», магазин до нього, споряджений набоями калібру 5,45х39 мм у кількості 30 шт., та ще 13 набоїв калібру 5,45 мм.

Спецоперація із затримання торгівця зброєю відбулася 31 березня 2020 року. Ним виявився 47-річний раніше судимий чоловік, який перебуває на іспитовому строці. Під час проведення обшуку автомобіля, на якому пересувався затриманий, правоохоронці вилучили 45 бойових патронів калібру 7,62мм, один патрон калібру 15,5 мм., предмет ВОГ- 17М та дві тротилових шашки.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії у рамках вказаного кримінального провадження тривають, встановлюються інші учасники, які причетні до налагодження каналу збуту зброї та засобів ураження.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2715