02.04.2020

За фактом нападів на знімальні групи телеканалів у Гідропарку розпочато два кримінальні провадження

За фактом нападів на знімальні групи телеканалів, що сталися 2 квітня на території столичного Гідропарку, розпочато два кримінальні провадження.

Попередньо встановлено, що знімальні групи двох телеканалів зазнали нападів під час підготовки репортажів про результати інспектування столичних парків та спортивних майданчиків, зокрема, щодо дотримання киянами заборон на їх відвідування під час карантину.

Так, один з чоловіків, який перебував на спортивному майданчику на території Гідропарку, обурився на зауваження журналістів про те, що він порушує карантин, напав на першу знімальну групу та пошкодив їхню техніку.

Через деякий час на вказаний спортмайданчик приїхали журналісти з іншого телеканалу та почали зйомку аналогічного репортажу. У ході зйомки інший невідомий чоловік здійснив напад на другу знімальну групу, застосував фізичну силу відносно журналістки та пошкодив знімальну техніку.

Загалом внаслідок сутичок тілесні ушкодження отримали двоє журналістів та оператор.

Постраждалі представники ЗМІ звернулися з відповідною заявою до поліції, а також повідомили прикмети нападників. Наразі вживаються заходи щодо їх затримання.

За фактами інцидентів розпочато два кримінальні провадження. Перше - за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Друге - за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Хід досудового розслідування у кримінальних провадженнях взято на контроль прокуратурою міста Києва.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2892