03.04.2020

Посадовець Держпраці та адвокат постануть перед судом за хабар у 60 тис. гривень

Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника одного з відділів ГУ Держпраці у Київській області та адвоката за підозрою у одержанні неправомірної вигоди у сумі 60 тис. гривень.

Вказаних осіб затримали восени 2019 року «на гарячому» одразу після одержання ними грошових коштів від суб’єкта підприємницької діяльності за невнесення в акт перевірки виявлених порушень.

Встановлено, що службовець за пособництва знайомого адвоката налагодив схему систематичного отримання неправомірної вигоди від підприємців за не відображення в актах перевірок виявлених порушень трудового законодавства. Також вказані особи вимагали щомісячну плату за не проведення інспекційних перевірок.

Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України скеровано до Печерського районного суду для розгляду по суті.

Санкція статі передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Також повідомляємо, що наразі триває досудове розслідування у ще одному кримінальному провадженні за фактами отримання вищевказаним службовцем ГУ Держпраці неправомірної вигоди від інших суб’єктів підприємницької діяльності.

У зв’язку з цим, прокуратура звертається до всіх громадян, відносно яких службові особи Головного управління Держпраці у Київській області вчиняли аналогічні протиправні дії, з проханням повідомити про такі факти шляхом відповідного звернення до Київської місцевої прокуратури № 6. Контактна інформація за посиланням https://bit.ly/2UXRNyT.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2793