03.04.2020

Чоловіку, який напав на журналістів у Гідропарку, повідомлено про підозру - Прокуратура

Київською місцевою прокуратурою № 4 спільно зі слідчим відділом Дніпровського управління поліції повідомлено про підозру 54-річному чоловіку, затриманому у зв’язку з нападом на знімальну групу одного з телеканалів, що мало місце 2 квітня на території столичного Гідропарку.

Встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на спортивному майданчику на території Гідропарку, обурився на зауваження журналістів про те, що він порушує карантин, та здійснив напад на знімальну групу. Під час сутички зловмисник наніс журналістці та оператору численні удари по різним частинам тіла та намагався пошкодити техніку.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Крім того, підготовлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, яке буде скеровано на розгляд до Дніпровського районного суду м. Києва.

За вчинене чоловіку загрожує до 5 років позбавлення волі.

Заходи із встановлення та затримання чоловіка, який того ж дня у Гідропарку здійснив напад на іншу знімальну групу, тривають.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2557