04.04.2020

Суд взяв під варту підозрюваних у вбивстві 51-річного киянина

За клопотанням Київської місцевої прокуратури № 9 Солом''янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваним в умисному вбивстві чоловіка, вчиненому за попередньою змовою.

Згідно з матеріалами слідства, в кінці березня поточного року місцева мешканка повідомила, що в своїй квартирі по вул. Ушинського виявила мертвим 51-річного квартиранта. Смерть потерпілого настала внаслідок механічної асфіксії (удушення).

За результатами проведених слідчих дій правоохоронці встановили осіб, які можуть бути причетними до цього злочину, а також можливий мотив вбивства - боргові зобов’язання одного з них.

01.04.2020 одного з нападників правоохоронці затримали у столиці, другого - у місті Одеса. Третього співучасника злочину розшукують.

Затриманими виявились 24-річний громадянин України, мешканець міста Рівне та 31-річний громадянин Республіки Молдова, житель столиці.

Наразі чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчиненне за попередньою змовою групою осіб) та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2877