06.04.2020

Столична прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно рейдерів, які незаконно заволоділи історичною будівлею в центрі Києва

Прокуратурою міста Києва затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно групи рейдерів, які незаконно заволоділи історичною будівлею по вулиці Гоголівській в центрі Києва, відомою як садиба Міллера.

Встановлено, що у 2017 році троє осіб, які є членами однієї сім’ї, за допомогою підроблених документів незаконно відчужили цю будівлю з комунальної власності та внесли до статутного фонду належної їм фірми як об’єкт незавершеного будівництва.

Внаслідок фіктивної оборудки територіальну громаду міста Києва було незаконно позбавлено об’єкту нерухомості вартістю 9,3 млн гривень, а також земельної ділянки, на якій він розташований.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі обвинувальний акт відносно зловмисників скеровано до суду для розгляду по суті.

Крім того, з метою захисту інтересів держави в особі територіальної громади міста Києва за клопотанням прокурора на історичну будівлю накладено арешт із забороною вчинення будь-яких правочинів.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2828