08.04.2020

Перед судом постав митник, з вини якого бюджет недоотримав 200 тис. грн платежів

Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно службовця відділу митного оформлення № 1 митного посту «Аеропорт «Київ» (Жуляни)», злочинна діяльність якого завдала державі збитків на суму понад 200 тис. гривень.

Встановлено, що впродовж 2017-2018 років службовець відділу митного оформлення, всупереч вимог Митного кодексу України та посадових інструкцій, без залучення спеціалізованого підрозділу митниці підтвердив визначений декларантом невірний код УКТ ЗЕД, за яким розмір мита склав 0% від митної вартості товару.

Вказані дії призвели до ненадходження до державного бюджету митних платежів на загальну суму 229 611, 38 гривень.

Обвинувальний акт за підозрою посадовця у вчиненні кримінального правoпорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України скеровано до Печерського районного суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від п''''''''ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2761