10.04.2020

Повідомлено про підозру директору комерційної структури, який незаконно знищив санаторій під Києвом

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва директору комерційної структури повідомлено про підозру за фактом незаконного демонтажу та фактичного знищення об’єкту державної форми власності, що призвело до збитків у сумі 20 млн гривень.

Згідно з матеріалами слідства, у 2008 році цілісний майновий комплекс Державного підприємства у с. Пухівка Київської області, у якому на той час функціонував санаторій та дитячий табір, був переданий у довгострокову оренду приватному підприємству за умови повернення його державі після закінчення строку договору.

Однак у період з серпня 2017 року по теперішній час без відома та погодження органу управління та Фонду державного майна України, у ході використання цього майна приватним підприємством здійснено його демонтаж та фактичне руйнування.

Проведеними комплексними будівельно–технічною та оціночно–будівельною експертизами встановлено збитки державі на суму близько 20 млн грн.

Наразі вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КK України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Голосіївського УП ГУНП у м. Києві при оперативному супроводженні Служби безпеки України. Слідчі дії тривають.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3413