13.04.2020

Прокуратура у суді вимагає повернути державі об’єкт нерухомості в центрі Києва, яким незаконно заволоділи двоє адвокатів та нотаріус

                   

Київська місцева прокуратура № 7 у суді вимагає поновити права держави на об’єкт нерухомості по вул. Банковій вартістю 5 млн гривень, яке протиправно вибуло з власності Державного управління справами на підставі підроблених документів.
 
Як повідомлялося раніше, учасники злочинної групи для реалізації шахрайської схеми використали анкетні дані померлої жінки, на ім’я якої незаконно перереєстрували право власності на вказаний об’єкт нерухомості.
 
В межах кримінального провадження, розпочатого за цим фактом, двом адвокатам та нотаріусу повідомлено про підозру у незаконному заволодінні державним майном (ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).
 
Одночасно з метою поновлення порушених прав держави Київська місцева прокуратура № 7 звернулась до Печерського районного суду міста Києва з позовом про визнання правочину недійсним, скасування рішень про державну реєстрацію та визнання права власності.
 
Заходи із встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину, тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2969