14.04.2020

Повідомлено про підозру шахрайці, яка ошукала киян на 4 млн гривень

           

Київською місцевою прокуратурою № 5 повідомлено про підозру 34-річній  киянці, яка шляхом обману заволоділа грошовими коштами 9 мешканців столиці на суму близько 4 мільйонів гривень.
 
Переслідуючи мету власного збагачення зловмисниця створювала у потерпілих хибне уявлення про те, що вона є успішною, заможною людиною з міцними соціальними зв’язками та можливостями. Будучи офіційно ніде не працюючою, жінка представлялась посадовцем ГПУ, а свого чоловіка рекомендувала як співробітника СБУ. Зловмисниця переконувала громадян, що завдяки зв’язкам має можливість придбання зі знижкою елітних авто, техніки «Apple», туристичних путівок тощо.
 
Отримавши від довірливих громадян грошові кошти, шахрайка обіцяла упродовж місяця виконати замовлення, але у дійсності розпоряджалася коштами на власний розсуд.
 
Згідно  матеріалами слідства, упродовж січня–липня 2019 року жертвами шахрайки стали 9 громадян, яким завдано збитків на суму майже 4 мільйонів гривень.
 
За результатами розслідування жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185,  ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190 КК України. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають. Встановлюються спільники підозрюваної та інші епізоди шахрайських дій.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3143