15.04.2020

Прокуратура підозрює приватного нотаріуса у пособництві рейдерам

Прокуратурою міста Києва спільно з СУ ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження СБУ повідомлено підозру приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу в пособництві у шахрайському заволодінні нерухомим майном в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України.

Встановлено, що у жовтні 2017 року приватний нотаріус, діючи в інтересах третіх осіб, на підставі підроблених документів незаконно змінив керівника приватного товариства на підставну особу шляхом внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Надалі, на підставі підробленого акту приймання-передачі один з об’єктів нерухомості на вул. Московській у Києві, що належав вказаному товариству площею 900 кв м та перебував під арештом, був незаконно переданий у власність іншому товариству і в той же день за пособництва приватного нотаріуса перепроданий.

Внаслідок умисних дій підозрюваного та його спільників реальним власникам цього майна завдано шкоду у сумі 8,4 млн гривень.

У ході слідства також з’ясувалося, що особи, які фігурують у правочинах у якості нових власників, участь у вказаних оборудках не брали. Наразі досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4580