15.04.2020

У Києві викрили канал незаконної легалізації іноземців, який організували працівники терпідрозділів ДМС

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчим управлінням ГУНП у м. Києві при оперативному супроводженні співробітників управління карного розшуку, відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у місті Києві припинено злочинну діяльність групи службових осіб територіальних підрозділів Державної міграційної служби України, які за грошову винагороду сприяли незаконному оформленню та видачі паспортів громадян України з використанням анкетних даних померлих осіб.

Так, 14.04.2020, в межах досудового розслідування у службових кабінетах фігурантів проведено 18 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучено оргтехніку, бланки анкет-заявок, флеш-накопичувачі, персональні ключі доступу до системи Державної міграційної служби України, а також інші речові докази, які підтверджують протиправну діяльність. Також встановлено факти видачі підроблених паспортів громадянам інших держав, які переховуються від слідства за кордоном за вчинення тяжких злочинів.

На теперішній час вилучені докази аналізуються з метою призначення відповідних судових експертиз та визначення кваліфікації всіх кримінальних правопорушень, вчинених злочинною групою.

Також тривають слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення вказаних злочинів.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2711