17.04.2020

Оперуповноваженого судитимуть за опір та завдання тілесних ушкоджень працівникам поліції

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, завершено досудове розслідування стосовно оперуповноваженого столичного главку поліції, обвинуваченого у вчиненні опору та заподіянні тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків.

Інцидент стався 18 жовтня 2019 року в Солом’янському районі столиці.

Патрульні поліцейські через підозру водія у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, зупинили автомобіль «Land Rover». Будучи присутнім при з’ясуванні патрульними обставин вчинення адмінправопорушення оперуповноважений столичного главку поліції, який виявився знайомим водія, почав поводити себе агресивно та перешкоджати оформленню правопорушення.

При цьому законні вимоги поліцейських припинити такі дії не виконав. У подальшому, не припиняючи своїх протиправних дій, спрямованих на опір правоохоронцям, навмисно наніс декілька ударів патрульному.

Обвинувальний акт відносно оперуповноваженого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 342 КК України та ч. 2 ст. 345 КК України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків та умисне заподіяння йому легких тілесних ушкоджень у зв''язку з виконанням цим працівником службових обов''язків) скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2767