17.04.2020

У Києві судитимуть шахраїв, які заволоділи квартирою померлої жінки

Київською місцевою прокуратурою № 2 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно шахраїв, які за підробленими документами заволоділи квартирою померлої жінки у Дарницькому районі столиці.

Установлено, що після смерті літньої киянки - власниці квартири по вулиці Анни Ахматової - зловмисники підробили від її імені договір купівлі-продажу, датований 2012 роком, та переоформили на одного з співучасників право власності на це житло.

У подальшому шахраї продали вказану квартиру іншій особі та привласнили кошти від її продажу у сумі понад 660 тис. гривень.

Завдяки ефективному процесуальному керівництву Київської місцевої прокуратури № 2 та за оперативного супроводження сектору спеціальної поліції Дарницького УП ГУНП у місті Києві трьом особам, причетним до незаконної оборудки, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України.

З метою недопущення подальших незаконних правочинів на квартиру накладено арешт. Крім того, арештовано майно підозрюваних на суму понад 2 млн грн для забезпечення відшкодування потерпілим завданих збитків.

Наразі обвинувальний акт відносно вказаних осіб скеровано до суду для розгляду по суті. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3035