21.04.2020

Службовець комунального підприємства постав перед судом за розтрату коштів, виділених на ремонт столичних будинків

Київською місцевою прокуратурою № 1 скеровано до суду обвинувальний акт відносно службовця КП «Київжитлоспецексплуатація», злочинна діяльність якого завдала столичному бюджету збитків.

Згідно з матеріалами слідства, у 2018 році провідний інженер відділу технічного нагляду комунального підприємства, діючи в інтересах підрядної організації підписав акти приймання виконаних робіт, достеменно усвідомлюючи неповне та неякісне виконання вказаним товариством своїх зобов’язань з проведення капітального ремонту житлових будинків у Голосіївському районі столиці.

Внаслідок таких дій бюджету столиці було завдано збитків на суму понад 170 тис грн.

У ході досудового розслідування зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. ч. 2, 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (пособництво у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, які спричинили тяжкі наслідки).

Наразі обвинувальний акт відносно службовця комунального підприємства скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2806