23.04.2020

Професору хімії, який організував підпільну лабораторію з виготовлення амфетаміну, повідомлено про підозру

Київською місцевою прокуратурою № 6 повідомлено про підозру 59-річному професору хімії - колишньому викладачу кафедри одного з вищих навчальних закладів у незаконному придбанні та зберіганні особливо небезпечних психотропних речовин з метою збуту.

За даними слідства, колишній викладач навчального закладу спільно з іншими особами організував та налагодив за місцем свого проживання в столиці, а також у гаражному амбарі на Київщині промислове виготовлення психотропних речовин та прекурсорів для подальшого отримання прибутку.

За результатами проведених обшуків за місцем розташування нарколабораторій, квартири та інших приміщень, які використовувалися у незаконній діяльності, правоохоронці вилучили близько 1 кг порошкоподібної речовини, схожої на “амфетамін”, понад 9 кг прекурсору фенілнітропропен (основного компоненту для виготовлення амфетаміну), близько 2 л ртуті, понад 80 л інших прекурсорів. Загалом будо вилучено понад 1 тонну реагентів та інших хімічних речовин, за допомогою яких здійснювався синтез наркотиків і психотропів, а також обладнання, що дозволяло їх виробляти у промислових об’ємах.

За результатами обшуків чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, особливо небезпечних психотропних речовин з метою збуту). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Після проведення всіх експертних досліджень, буде вирішено питання про додаткову кваліфікацію дії підозрюваного у виготовлені особливо небезпечних психотропних речових та прекурсорів.

Наразі слідчі дії тривають. Відпрацьовується коло осіб, які можуть бути причетними до виготовлення та збуту психотропних речовин для притягнення до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Печерського УП ГУНП у місті Києві за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 та оперативного супроводу ГУ БКОЗ СБУ.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3034