24.04.2020

У Києві затримали подружжя, яке заради грошей та смартфону понівечило 20-річного хлопця

      

Київською місцевою прокуратурою № 9 повідомлено про підозру чоловіку та жінці, яких затримали за вчинення розбійного нападу на 20-річного мешканця столиці.
 
Так, 18.04.2020 приблизно о 17 годині 44-річний чоловік та його 19-річна цивільна дружина, підстерегли потерпілого в одній із багатоповерхівок по вул. Борщагівській. Напавши зненацька, підозрювані кілька разів вдарили молодика цеглиною по голові, після чого відібрали у нього смартфон та гаманець з банківською карткою. Заволодівши майном потерпілого зловмисники не зупинилися. Вони зв’язали хлопця, та, привівши його до тями, продовжили наносити йому численні удари цеглиною та ногами по різним частинам тіла, вимагаючи назвати пін-коди до банківської картки та телефону. Будучи не змозі терпіти тортури, хлопець надав їм цю інформацію.
 
В результаті неправомірних дій потерпілий отримав множинні тілесні ушкодження та перебуває у важкому стані.
 
Вжитими заходами 24.04.2020 правоохоронцям вдалося встановити особи нападників та затримати їх.
 
Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) .
 
Наразі місцевою прокуратурою готується клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
За вчинене підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3349