29.04.2020

Керівник слідчого підрозділу Деснянського управління поліції постане перед судом за корупцію

Прокуратурою міста Києва направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Деснянського УП ГУНП у місті Києві за фактами систематичного одержання неправомірної вигоди від представників грального бізнесу за невтручання в їхню діяльність.

У липні 2019 року правоохоронця затримали під час одержання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 17 тисяч гривень за неперешкоджання роботі ігрового залу.

На теперішній час досудове розслідування завершено. Прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт направлено до Деснянського районного суду для розгляду по суті.

Посадовцю інкримінують вчинення корупційного злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди для себе за невчинення такою службовою особою, в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2875