29.04.2020

Прокуратура вимагає повернути державі будівлю Спілки дизайнерів України вартістю понад 42 млн гривень

Київська місцева прокуратура № 7 у суді вимагає поновити права держави на об’єкт нерухомості – нежитлову будівлю площею 1, 2 тис кв. м та вартістю 42 млн гривень у Подільському районі столиці.

Понад 30 років вказана будівля по вул. Петропавлівській, що є державною власністю, перебуває у постійному користуванні Спілки дизайнерів України.

У межах розслідування кримінального провадження місцева прокуратура виявила факт незаконного заволодіння шахраями цією будівлею.

Як виявилося, на підставі правочину, який ще у 2009 році визнаний судом недійсним, зловмисники здійснили незаконну реєстрацію права власності на вказаний об’єкт нерухомості.

Захищаючи інтереси держави, місцева прокуратура звернулась до Подільського районного суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Фонду державного майна України про скасування рішень про державну реєстрацію та записів про право власності на вказану будівлю.

Крім того, за цим фактом триває досудове розслідування з метою притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3137