30.04.2020

Комерційну структуру викрито на оборудках з утилізацією небезпечних відходів з лікарень

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 спецпідрозділом ГВ КЗЕ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області спільно з СВ Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві викрито та блоковано незаконний викид небезпечних медичних відходів з лікарень столичного регіону.

Вказані порушення були виявлені в діяльності компанії, що спеціалізується на утилізації небезпечних відходів, у тому числі медичних та біологічних.

За даними слідства, замість утилізації медичних відходів у спеціально відведених для цього місцях, шприци, медичні маски, халати та інші відходи з медичних закладів м. Києва, серед яких можуть бути й опорні лікарні, що приймають хворих на COVID-19, компанія вивозила на стихійні звалища та звичайні полігони твердих побутових відходів у Київській області.

Правоохоронцями задокументовано факти вивозу медвідходів на сміттєзвалища, а також викрито водія вантажного автомобіля, залученого посадовими особами підприємства, під час викиду медичних відходів на одному з таких полігонів у Київській області.

В межах кримінального провадження, розпочатого за цим фактом, проведено обшуки в офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів, у ході яких вилучено документи, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та інші речові докази.

Досудове розслідування здійснюється за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) та ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вживаються заходи, направлені на встановлення всіх обставин скоєного злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3235