30.04.2020

У Києві судитимуть трьох одеситів, які викрали чоловіка та вимагали гроші за його звільнення

Київською місцевою прокуратурою № 5 завершено досудове розслідування відносно трьох чоловіків за фактом викрадення людини, вимагання та нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Як повідомлялося раніше, злочин стався 14 лютого 2020 року близько 7 години ранку на проспекті Степана Бандери у Києві. Зловмисники силоміць посадили до автомобіля 35-річного місцевого мешканця, вивезли в лісопосадку та, застосовуючи насильство, вимагали від останнього перерахувати на банківський рахунок 25 тисяч гривень. Під страхом за своє життя потерпілий виконав вимогу злочинців, після чого зловмисники залишили чоловіка в лісі, а самі втекли.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців зловмисників вдалося встановити та затримати. Ними виявилися уродженці Одеської області 1988, 1986, 1984 років народження.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 189 (вимагання, тобто вимога передачі чужого майна з погрозою вбивства та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень відносно потерпілого, вчиненого за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду міста Києва для розгляду по суті. За вчинене викрадачам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2823