04.05.2020

У Києві судитимуть шахрая, який під час обміну валюти заволодівав коштами киян

  

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з Подільським УП ГУНП у м. Києві завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою особи у вчиненні двох епізодів шахрайства у особливо великих розмірах.
 
Так, обвинувачений у співучасті з іншою особою розмістив на відомому інтернет сайті оголошення про купівлю іноземної валюти за вигідним курсом, на які відреагували двоє потерпілих.
 
Діючи за розробленою схемою, зловмисник призначав зустріч з клієнтами у громадських місцях, куди приїжджав на таксі.  
 
Перебуваючи у салоні автомобіля, обвинувачений брав грошові кошти в іноземній валюті нібито для обміну, після чого під приводом перерахунку виходив з авто та тікав з місця вчинення злочину.
 
В результаті неправомірних дій шахрай заволодів грошовими коштами двох потерпілих в розмірі 36 тис. євро та 30 тис. доларів США.
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) скеровано до Подільського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Матеріали відносно спільника виділені в окреме кримінальне провадження.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2741