05.05.2020

У Києві судитимуть податківця, викритого на хабарі

Прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт щодо головного державного ревізора - інспектора ГУ ДПС у місті Києві за фактом одержання неправомірної вигоди.

Згідно матеріалів слідства, посадовець ГУ ДПС у місті Києві вимагав та отримав від представника підприємства неправомірну вигоду у розмірі 700 доларів США за уникнення негативних наслідків у вигляді нарахування додаткових штрафів підприємству після проведення перевірки.

Так, 11.02.2020 у ході контролю за вчиненням злочину інспектора затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання від представника підприємства вказаних грошових коштів.

Наразі обвинувальний акт за підозрою вказаної особи у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, скеровано до Подільського районного суду для розгляду по суті.

Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2956