05.05.2020

Правоохоронці зупинили контрабанду 53,4 кг кокаїну з Південної Америки до України

Київською місцевою прокуратурою № 6 спільно з СБУ ліквідовано канал ввезення в Україну партії кокаїну вартістю 200 млн грн з однієї з країн Південної Америки (ст. 305, ст. 307 КК України).

Під час проведення спільної спецоперації в межах кримінального провадження на території морського торгівельного порту «Південний» у м. Южне Одеської області виявлено вантажний контейнер з бананами, у ході поглибленого огляду якого виявлено 45 брикетів з високоякісним кокаїном загальною вагою 53,4 кг.

За даними слідства, кожен брикет контрабанди був обгорнутий у свинцеве пакування, що мало ускладнити виявлення наркотику. Крім того, для підтвердження якості «товару» було використано спеціальне маркування у вигляді «міньйона», що вказує на його належність до одного з південноамериканських наркосиндикатів.

Наразі тривають слідчі дії, вживаються заходи для притягнення до відповідальності осіб, причетних до організації каналу контрабанди наркотиків.

Слідчі дії проводились за участі співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, Головного управління СБУ в Одеській області та у взаємодії з Державною митною службою та Державною прикордонною службою України.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 2966