08.05.2020

Прокуратура вимагає повернути столичній громаді квартиру, якою заволоділи зловмисники шляхом підроблення документів

Київська місцева прокуратура № 9 через суд вимагає поновити майнові права столичної громади на квартиру у Солом’янському районі Києва вартістю понад 500 тис. гривень.

Так, невстановлені досудовим розслідуванням особи, скориставшись тим, що у пенсіонерки, яка померла у 2009 році немає родичів та спадкоємців, підробили від її імені договір купівлі-продажу квартири, за яким вона начебто відчужила своє житло у 2017 році та зареєстрували право власності на неї через «чорного» реєстратора.

Завдяки втручанню місцевої прокуратури на квартиру накладено арешт з метою недопущення її подальшого продажу, а також вжито заходів представницького характеру в інтересах територіальної громади шляхом подачі позову про визнання угоди недійсною, скасування державної реєстрації, визнання квартири відумерлою спадщиною та повернення її громаді міста Києва.

Крім того, за вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство), процесуальне керівництво у якому здійснює Київська місцева прокуратура № 9.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2716