12.05.2020

Прокуратура поновила право столичної громади на земельну ділянку вартістю 3, 5 млн гривень

    

За сприяння Київської місцевої прокуратури № 9 реально виконано рішення суду про поновлення права власності столичної громади на земельну ділянку вартістю понад 3, 5 млн гривень.
 
Як встановила прокуратура, земельна ділянка площею близько 1 тис. кв м по вул. Кінцевій у Солом’янському районі м. Києва незаконно вибула з комунальної власності на підставі неіснуючого договору купівлі-продажу та в подальшому була передана до статутного фонду комерційної структури.
 
Крім того, вказані правочини та подальша незаконна реєстрація права власності на землю відбулися всупереч встановленим обтяженням та забороні на відчуження цієї ділянки.
 
Захищаючи порушені інтереси територіальної громади, Київська місцева прокуратура № 9 звернулась до господарського суду м. Києва з позовом про витребування земельної ділянки з незаконного володіння, яке судом задоволено.
 
Наразі рішення суду набрало законної сили та виконано - до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис про поновлення речового права на вказану землю за територіальною громадою м. Києва.
 
Одночасно в межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 КК України (шахрайство), встановлюються особи, які причетні до незаконної оборудки з комунальним майном для притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2646